Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Το κόλπο με το Συμβόλαιο.

Κάποτε ίσχυε, η φράση « ο λόγος μου συμβόλαιο». Όταν όμως άρχισαν οι « πουστιές», και οι κύριοι δεν ήσαν πια κύριοι, κατέστη αναγκαία, εκτός από την « συμφωνία κυρίων», και το « δώσαμε τα χέρια», η προσφυγή στον συμβολαιογράφο.
Αυτό σκέφθηκε και ο νομικός πρωθυπουργός, και έδωσε εντολή στον έγκριτο, επίσης νομικό, υπουργό επί της δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκη, να συμβολαιοποιήσει την συγκατοίκηση για να αποτραπούν οι «πουστιές».
Δεν αρκεί κάποιοι, να είναι λογοδοσμένοι, δεν αρκεί ο «αραβών» για την σύμβαση συγκατοίκησης αλλά επιβάλλεται συμβολαιογραφικός Τύπος.
Όλα αυτά, ήταν πολύ καλά για την προστασία των συναλλαγών. Επειδή όμως, υπήρχε ο φόβος ότι θα αντιδρούσαν οι παπάδες και οι οικογενειάρχες, που ψηφίζουν Ν.Δ., ο υπουργός δικαιοσύνης παρότι δικηγόρος το επάγγελμα, σκέφθηκε, να βάλει (προφορικά) περιορισμούς στην «δικαιοπρακτική ικανότητα», των συμβαλλομένων.
Όπως γνωρίζουν και οι υποψήφιοι για τη νομική, (και όχι μόνο οι πρωτοετείς), από το σύνταγμα απαγορεύεται να μπει περιοριστικός όρος, με βάση το φύλο, το χώμα ή την εθνικότητά στην υπογραφή συμβολαίων.
Αυτό σημαίνει ότι , το νομοσχέδιο που προτείνει ο κ. Χατζηγάκης για «συμβολαιοποίηση» της συγκατοίκησης τον ετεροφυλόφιλων, είναι εξ υπαρχής άκυρο επειδή είναι ρατσιστικό και επομένως αντισυνταγματικό.
Η «παράσταση» για τον κατευνασμό των παπάδων και τον οικογενειαρχών επέβαλε την συνάντηση με τους εκπροσώπους της κοινότητας των ομοφυλόφιλων, οι οποίοι « απειλούν» με τέλεση πολιτικών γάμων.
Η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ), ανακοίνωσε ότι θα τελέσει την επόμενη εβδομάδα δύο πολιτικούς γάμους, μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Τον έναν θα τον « ευλογήσει ο δήμαρχος της Καισαριανής Σπ. Τζόκας (υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ), και ο άλλος θα γίνει σε Δήμο της Θεσσαλονίκης. Η ΟΛΚΕ επανέφερε στον κ. Χατζηγάκη το αίτημά της να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να υπαχθούν και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στον νόμο 1250/1982 που επιτρέπει τον πολιτικό γάμο.
Στην παρούσα φάση η ΟΛΚΕ εκτιμά κρίθηκε ότι το κλίμα είναι ευνοϊκό και οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για να γίνει το νομοθετικό βήμα που θα κατοχυρώνει τα αυτονόητα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων σύμφωνα και με την ευρωπαϊκή νομική πρακτική. Η ΟΛΚΕ έχει γνωμοδότηση της Θεοφανώς Παπαζήση, καθηγήτριας της Νομικής Σχολής της Θεσσαλονίκης, ενώ παραπέμπει και στην δήλωση που έκανε το 2006, εν όψει των δημοτικών εκλογών, ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας ότι «όλοι και όλες έχουν ίσα δικαιώματα. Υποστηρίζουμε τον πολιτικό γάμο ζευγαριών του ίδιου φύλου. Εκτίμησή μας είναι ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο καλύπτει αυτό το δικαίωμα».
Όλο το «τζέρτζελο» γίνεται για να συγκαλυφθεί από τη σκόνη που θα σηκωθεί το γεγονός ότι με την συμβολαιοποίηση λύνεται το πρόβλημα του «γάμου των ομοφυλόφιλων».
Ωστόσο τα βασικά προβλήματα δεν αφορούν τον γάμο αλλά τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα που προκύπτουν από αυτόν. Διότι, θα επεκταθεί η ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε έναν άγνωστο αριθμό «συγκατοίκων», με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν «οι Πολλοί» , την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση περικόπτει δικαιώματα των μητέρων.
Στην πραγματικότητα, όποιος «Βαλλιανάτος» έχει τώρα έναν «συγκάτοικο» από την « Νιγηρία», πρέπει να του καταβάλει πενήντα τουλάχιστον ένσημα στο ΙΚΑ, ως «οικιακό βοηθό» , για να του εξασφαλίσει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με την αναγνώριση οικογενειακών ασφαλιστικών δικαιωμάτων, από το συμβόλαιο συγκατοίκησης, ο κάθε «Βαλλιανάτος» θα απαλλάσσεται από τα 50 ένσημα, που τα φορτώνονται αυτομάτως οι Πολλοί.
Και βέβαια, ο κ. Καραμανλής θα πρέπει να εξηγήσει στους οπαδούς του, γιατί θέλει να επιτρέψει την υιοθέτηση παιδιών από τους ομοφυλόφιλους. Μήπως αυτό το μέτρο ενισχύει το εμπόριο παιδιών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: