Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Η Τσιπούρα της Γκαζόζας.

Ο κ. ΔΕΣΜΗΕ,(όπως « ο κ.ΦΕΟΥΝΓΚΑ»), που έδινε τις εντολές για τις διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα, όπως μάθαμε από τους «οχετούς της παραπληροφόρησης», είναι κάτι σαν την τσιπούρα. Αρσενικός και θηλυκός. Και αυτό γιατί , ο Διαχειριστής του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ), είναι ανώνυμη εταιρεία και επομένως είναι, η ΔΕΣΜΗΕ ΑΕ.
Ο αρσενικοθήλυκος ΔΕΣΜΗΕ, συστήθηκε με το Π.Δ. 328/12-12-2000 και ανήκε κατά 51% στον κ. Σημίτη, ο οποίος μεταβίβασε «εξωχρηματηστηριακά» το 2004, τις μετοχές του στον κ. Καραμανλή. Το υπόλοιπο 49% ανήκει στον κ. Τ. Αθανασόπουλο που ελέγχει το Αναψυκτήριο «ΔΕΗ».
Η ΔΕΣΜΗΕ ΑΕ. ,(HTSO S.A), που εδρεύει στη Νέα Σμύρνη, επί της οδού Λ. Αμφιθέας 11, είναι ο φορέας του κράτους, που διασφαλίζει τον εφοδιασμό της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια, κατά τρόπο επαρκή, ασφαλή, οικονομικά αποδοτικό και αξιόπιστο. Σκοπός του είναι και η βέλτιστη κατανομή του φορτίου στο δίκτυο.
Η πλευρά Καραμανλή, με την σύμφωνη γνώμη του 49% της «Γκαζόζας», διόρισε στην ΔΕΣΜΗΕ ΑΕ, τον Dr. κ.Ευάγγελο Λεκατσά ως Πρόεδρο, το 2004,και κράτησε τον κ. Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο, που ήταν επιλογή Σημίτη, ως Διευθύνοντα Σύμβουλο . Κίνδυνος μπλακ άουτ, παρά τις διακοπές
Όλος ο « θίασος των περικοπών» εμφανίστηκε επί σκηνής στις 5 Μαρτίου όταν « O υπουργός Aνάπτυξης Xρ. Φώλιας κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη τις διοικήσεις των ΔEH (Tάκης Aθανασόπουλος), ΔEΣMHE (I. Θεοδωρακόπουλος) PAE (I. Πανάγος) και Eθνικού Συμβουλίου Eνεργειακού Σχεδιασμού (Pαφαήλ Mωυσής) και ζήτησε τον βέλτιστο συντονισμό, ώστε να περιοριστεί στο μέγιστο δυνατό το κοινωνικό κόστος» .
Το τι ζήτησε ,πραγματικά, ο κ. Φώλιας, προκύπτει λογικά, από τις «διαρροές» της διοίκησης της ΔΕΗ προς τους «παπαγάλους», για έλλειμμα ισχύος«μαϊμού» 5.000 MW .
Ο «βέλτιστος συντονισμός»για το «πάρτυ»των διακοπών ρεύματος , ώστε να αυξηθεί ,«στο μέγιστο δυνατό το κοινωνικό κόστος», αποφασίστηκε στις 5 Μαρτίου.
Στην συνέχεια, εφαρμόστηκε το σχέδιο των εκ περιτροπής διακοπών ρεύματος.
Ο ΔEΣMHE έδωσε εντολή στην Γενική Διεύθυνση Διανομής της ΔEH, να προχωρήσει σε εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος, αφού κρίθηκε ότι ήταν αδύνατη η ευστάθεια του συστήματος ακόμη και με τις εισαγωγές περίπου 1.000 MW. Οι διακοπές ρεύματος έγιναν χωρίς προαναγγελία, αφού οι αποφάσεις παίρνονταν «με βάση την εξέλιξη της ζήτησης και τις δυνατότητες του συστήματος ηλεκτροπαραγωγής» . H διοίκηση της ΔEH παράλληλα κατέθεσε στο Πρωτοδικείο ασφαλιστικά μέτρα με αίτημα να κριθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική και βασικό επιχείρημα ότι δεν ικανοποιούνται το προβλεπόμενα από τον νόμο ποσοστά ασφαλείας του προσωπικού για τη λειτουργία της επιχείρησης.
Επομένως, η αλυσίδα των αποφάσεων οδηγεί στον βασικό μέτοχο της ΔΕΣΜΗΕ Α.Ε. κ. Καραμανλή και τον συνεταίρο του κ. Αθανασόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: